Voor wie?

Osteopathie helpt iedereen

Fysieke arbeid - of die nu zwaar of eerder licht is - houdt altijd een risico op letsel in. Niet alleen door bruuske, fysieke inspanningen kan men een kwetsuur oplopen. Ook langdurig stilzitten op kantoor of voor de computer kan overbelasting veroorzaken in de onderrug, nek of schouders. Wie veel achter het stuur zit in de wagen, kan last krijgen van pijn in de rug, nek, schouders, heupen en knieën.
U kunt bij mij terecht voor zowel preventieve als herstellende behandelingen. Wachten tot de pijn of het ongemak niet meer te harden is, leidt vaak tot langduriger herstel en langer noodzakelijk gebruik van pijnstillers.

Osteopathie specifiek voor sporters

Sportblessures zijn in heel wat gevallen het gevolg van onvolledige training of overbelasting. Mensen trainen op snelheid, kracht of uithouding maar geven vaak te weinig aandacht aan de lichaamsstructuren die deze prestaties mogelijk moeten maken. Spieren en gewrichten worden onvoldoende voorbereid op de krachtmeting met alle gevolgen vandien.
Zowel professionele sporters als recreatieve sporters kunnen een beroep doen op osteopathie voor een op-maat-begeleiding of behandeling na kwetsuur, waarbij het hele lichaam wordt opgevolgd en geobserveerd.

Osteopathie specifiek voor senioren

Hoe ouder we worden, hoe meer kwaaltjes de kop durven op te steken. Dat komt omdat ons lichaam gaandeweg aan spankracht en soepelheid verliest. Dit hoeft echter niet te betekenen dat u vanaf een bepaalde leeftijd maar moet leren leven met pijn. Een regelmatig bezoek aan de osteopaat, waarbij gerichte behandelingen op een zachte maar doelmatige manier het lichaam optimaliseren, dragen bij tot een vitale “tweede jeugd”.

Klachten waarmee u bij mij terecht kunt

Heel wat klachten kunnen perfect behandeld worden met osteopathie. In het lijstje hierna vindt u een opsomming van de meest voorkomende klachten die het goede functioneren van het lichaam in de weg kunnen staan.

Rugklachten - osteopathie Van den Bergh

Rugklachten: lumbago, blokkade, hernia’s, stijfheid, bewegingsbeperkingen

Nekklachten - osteopathie Van den Bergh

Nekklachten: blokkade, stijfheid, whiplash, trapeziussyndroom, torticollis, uitstralingspijn naar de schouders of armen

Hoofdpijn - osteopathie Van den Bergh

Hoofdpijn: spanningshoofdpijn, migraine, pijn aan het kaakgewricht, chronische sinusitis, bruxisme (tandknarsen) of tinitus (oorsuizen)

Pijn in gewrichten en ledematen - osteopathie Van den Bergh

Pijn in ledematen: voet- en knieklachten, heup- en schouderklachten, elleboog- en polsklachten, frozen shoulder, tennis- en golferselleboog, carpaal tunnel syndroom of uitstralingspijnen

Sportblessures - osteopathie Van den Bergh

Sportblessures: runners knee, jumpers knee, torsieklachten, verzwikkingen, chronische of aanhoudende ontstekingen

Buikklachten - osteopathie Van den Bergh

Buikklachten: constipatie, chronische buikkrampen, reflux of pijn aan het middenrif

Psychosomatische klachten - osteopathie Van den Bergh

Andere klachten: burn-out, CVS, fibromyalgie, hyperventilatie, bekkeninstabiliteit of staartbeenpijn

Kampt u met pijn of ongemak waar u niet meteen de vinger kan op leggen, neem gerust contact op met mij. Samen gaan we na of ik u kan helpen.

Afspraak maken
osteopaat van den bergh Merelbeke, Gent, Sint-Martens Latem, Zwijnaarde, Wetteren